Адвокатите на Принц Хари казаха в лондонски съд днес, че издателят Асошиейтед

...
Адвокатите на Принц Хари казаха в лондонски съд днес, че издателят Асошиейтед
Коментари Харесай

Принц Хари с нов опит да спечели дело за клевета

Адвокатите на Принц Хари казаха в лондонски съд през днешния ден, че издателят " Асошиейтед нюзпейпърс " няма надеждна отбрана по заведен от клиента им иск за клюка поради публикация за полицейската му защита, пробвайки се да завоюват делото без правосъден развой, оповестява Българска телеграфна агенция. По-малкият наследник на крал Чарлз Трети заведе иск предходната година поради обява в таблоида " Мейл он сънди ". В нея се твърди, че Хари е предложил да заплати за полицейска защита, само че едвам откакто поде друга правна борба против английското държавно управление. 

Според публикацията принцът се е опитал да резервира в загадка детайлности за правосъдния проблем с държавното управление поради публично финансираната си защита - която беше свалена, откакто Хари се отдръпна от кралските отговорности през 2020 година - и неговите сътрудници се пробваха да го покажат в позитивна светлина.

Върховният съд на Лондон постанови през юли, че публикацията, обвиняваща сина на английския крал в опит да подведе обществеността, е клюка. Това проправи пътя на Принц Хари да продължи с делото против един от най-големите английски медийни издатели. Адвокатите му споделиха в петък на съдията Матю Никлин, че клиентът им е предложил да заплати за полицейска отбрана при спешна среща с починалата кралица Елизабет, неговия татко и брат му принц Уилям в имението Сандрингам през януари 2020 година.

Джъстин Ръшбрук изясни, че " Асошиейтед нюзпейпърс " няма фактическо съображение за отбраната си и желае бързо решение в интерес на Хари без нужда от правосъден развой. Адвокатите на издателя обаче споделиха, че ще разчитат на мощен мотив, на " почтено мнение ", както и че опитът на принца за продобиване на делото без развой е " изцяло безпочвен ".

Съпругата на принца - Меган, завоюва дело против в. " Мейл он сънди " предходната година, откакто изданието отпечата фрагменти от нейно писмо от 2018 година до татко й, с който тя е в неприятни връзки. По-късно този месец следва съвещание по различен проблем, импортиран от Хари, артиста Елтън Джон и други звезди против " Асошиейтед нюзпейпърс " по обвиняване в подслушване на телефони и други нарушавания на правото на персонален живот.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР